Trachycarpus wagnerianus stamhoogte 120 cm

369,95 Op voorraad (2)
Zeer winterharde en wind tolerante palmboom / Stamhoogte 120 cm
Minimum temperatuur:
-16ºC / -18ºC
Grondsoort:
Goed drainerende aarde
Water / voeding:
Regelmatig extra water + voeding
Verzorging:
Beschermen tegen sneeuw
Standplaats:
Volle zon / Half schaduw
Levertijd:
Nederland 2-7 werkdagen

Informatie

Dit product wordt gratis thuisbezorgd / Stamhoogte 120-130 cm

 

De Trachycarpus wagnerianus is familie van de Trachycarpus fortunei en deelt veel eigenschappen met deze soort. Het belangrijkste verschil is, dat bij de Trachycarpus wagnerianus de bladeren wat compacter zijn en veel sterker. Dit resulteert in een hogere sier waarde, omdat bij de Trachycarpus fortunei de bladeren regelmatig verwaaien als de palm niet genoeg beschut staat. Doordat de bladeren zo sterk zijn kunnen ze veel langer blijven zitten dus zijn de bladerkronen veel voller en sierlijker.
 
Deze palm kan direct zonlicht goed verdragen, zelfs een jong exemplaar, maar zal het ook prima doen op een schaduwrijke plek, kortom: een alleskunner. 

Bij een normale winter behoeft de Trachycarpus wagnerianus geen bescherming, maar bij langdurig aanhoudende strenge vorst, is het raadzaam de plant te beschermen. Beschermen kan door middel van het plaatsen van een rietmat, bind eerst de bladeren omhoog en plaats dan de rietmat om de stam en blader kroon, doe hier daarna een thermohoes omheen. Laat de bescherming niet langer zitten dan echt noodzakelijk is, ook in de winter heeft de palm genoeg licht nodig, en zo zullen ook de bladeren mooi fris van kleur blijven. 


Combineer en bespaar!

Palmboom + 3 zakken potgrond + Fertipalm 1.5 kg
2% Korting
€406,44
€396,44
Palmboom + 5 zakken potgrond + Fertipalm 1.5 kg
4% Korting
€421,44
€406,44
PAS HIER UW VOORKEUREN AAN Manage cookies